SINERGIA presenta el Mapa de la Indústria Mobile a Catalunya al MWC #sinergiamapaindustriamobile

mapaindustriamobilecatalunya-000

El dijous 2 de març en el Mobile World Capital Congress, Pere Martínez, president de SINERGIA, ha presentat els resultats del Mapa de la Indústria Mobile a Catalunya. Aquests resultats surten de una enquesta oberta a totes les empreses tecnològiques de Catalunya.

SINERGIA, com a Coordinadora d’Associacions Empresarials Tecnològiques de Catalunya, considera que és un primer pas de cara a donar a conèixer la nostra Indústria Mobile a Catalunya i li puguem donar visibilitat tant aquí com a la resta del món, i que permeti generar noves oportunitats per les empreses que la responguin i al mateix temps descobrir quins productes i/o solucions no estan cobertes i per poder-les abordar en el futur.

Desprès de 12 anys de celebrar el Mobile World Congress a Barcelona, i per petició de John Hoffman, s’ha treballat per conèixer i poder saber de primera mà quin està sent l’impacte del MWC a la Indústria Mobile de Catalunya. Aquest mapa ha de permetre visualitzar noves oportunitats de negoci en el sector Mobile per les empreses catalanes i que la demanda conegui la oferta que tenim en el país.

El mapa inclou a més de setanta empreses, 27% son start-ups, 70 pimes i 3 grans empreses, de les que gairebé el noranta per cent han crescut el darrer any i continuen creixent aquest any. El noranta per cent desenvolupen aplicacions mòbils aplicades a multitud de camps, segons les empreses: geolocalització, jocs, smart watch, self apps, gamificació, seguretat, intel·ligència artificial, realitat augmentada o smart TV.

sinergia-enquesta-mwc-2017

Només un 18% es dediquen total o parcialment a la fabricació de dispositius o components per a mòbils, destacant beacons, smart watches, pantalles, antenes, bateries o sensors intel·ligents.

La dada més sorprenent és que el MWC només té impacte a un 32% de les empreses catalanes, un 68% diu que no li impacte, i un 40% diu que no hi ha anat mai. Tant mateix un 60% considera que el sector empresarial català està preparat per aprofitar les sinèrgies que ofereix el MWC, i el 30% de la resta que progressa adequadament. Consideren que el MWC està fent molt bona feina, que cal continuar apropant el congrés i la capitalitat del mòbil a les Pime, ampliar les activitats al territori, crear Sinergies i impulsar comunitats Mobile.

El mapa és viu, les empreses evolucionen, s’estan fent moltes accions per apropar el MWC a les empreses tecnològiques i, el més important, estan guanyat en confiança per participar-hi i treure’n profit. Esperem que tot això ho puguem veure reflectit en la presentació del proper any.

Moltes gràcies i endavant SINERGIA!!!

sinergia-mapa-mwc2017

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s