Convocatòria de la 1a edició dels Premis 12×12 Dona TIC

El proper 10 de desembre, en el marc del congrés 12×12 organitzat per Tertúlia Digital, el Pla idigital de la Generalitat de Catalunya, l’Observatori Dona, Empresa i Economia, Sinergia, amb la col·laboració del Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF) junt amb la Cambra de Comerç de Barcelona, PIMEC, i Telecos.cat, impulsarà els Premis 12×12 a la Dona TIC, que pretén reconèixer el paper fonamental de les dones en el món professional, empresarial i acadèmic de l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació.

foto-Premi-DonaTIC1Segons dades de la Comissió Europea, només el 30% dels prop de 7 milions de persones que treballen en el sector de les TIC a Europa són dones. Les dones han d’estar millor representades a tots els nivells en el sector de les TIC, especialment en els llocs de presa de decisions. Les noies no volen ser enginyeres per lo que necessitem revertir aquesta tendència i animar a les joves a cursar estudis científico-tècnics, el que es coneix com STEM (Science, Technology, Engineering and Math).

Els premis 12×12 a Dona TIC tenen com a objectiu premiar el paper de la dona i divulgar entre la societat referents de dones en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació per tal d’estimular que més dones joves estudiïn enginyeries i assumeixen posicions de lideratge en el sector.

Poden optar al premi les dones que tinguin els estudis finalitzats de qualsevol enginyeria i que dediquin  la seva activitat professional  en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació.

Els premis s’estructuren en quatre categories segons el perfil professional:

  • Emprenedora: la dona ha de ser fundadora o co-fundadora d’una empresa en actiu del sector TIC.
  • Professional: la dona ha de treballar per una empresa u organització o ser “freelance” i estar dedicada a l’àmbit de les TIC.
  • Acadèmica/Investigadora: la dona s’ha de dedicar a la formació i/o recerca en l’àmbit de les TIC.
  • Divulgadora: la dona ha de treballar en l’àmbit de la comunicació vinculada a les TIC.

El termini per presentar les candidatures serà del 26 d’octubre al 26 de novembre de 2015 i el lliurament de premis es realitzarà durant el II 12×12 Congress, la gran trobada de cap d’any de les TIC catalanes, el dia 10 de desembre de 2015 a l’auditori de l’Edifici Imagina de Barcelona.

Més informació: Premi Dona TIC | donatic@tertuliadigital.com

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s